image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ, Marmara Kariyer Fuarı çalıştayına katıldı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) paydaşı olduğu Türkiye’nin en büyük kariyer fuarı olan “Yetenek Her Yerde-Marmara Kariyer Fuarı”nda yerini almaya hazırlanıyor.  

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) paydaşları arasında olduğu Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığının koordinasyonunda Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde 26-27 Şubat 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan Türkiye’nin en büyük kariyer fuarı ‘Yetenek Her Yerde-Marmara Kariyer Fuarı’ kapsamında çalıştay düzenlendi.  

Paydaş üniversiteler ile fikir alışverişi ve tecrübe paylaşımında bulunulmak üzere düzenlenen hazırlık toplantısına BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Genel Sekreter Prof. Dr. Selçuk Gümüş ile Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Umut Saraç katıldı.

Çalıştayda konuşan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, gerçekleştirilecek fuarın önemine değinerek kurum olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Kurumlar ve işletmelere nitelikli insan kaynağı yetiştirme, gençlere ise kariyer planlarını oluşturmaları noktasında önemli destek sunmayı amaçlayan organizasyon ile ilgili 3 ayrı oturumda toplantılar gerçekleştirildi. Elde edilen tecrübelerin katılımcılarla paylaşıldığı çalıştay,  değerlendirme oturumunun ardından sona erdi.

Gençlere istihdam sağlaması ve ülkemizin öncü firmalarıyla staj başta olmak üzere çeşitli iş birliklerinde bulunulmasına imkân sağlayacak olan fuarın önemine dikkat çeken Rektör Uzun, “Ülkemizin hedeflerine ulaşmasında ve yarınlara güvenle bakmasında gençlerimiz kilit rol oynayacaktır” dedi.

Rektör Uzun,  Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda yarınlara değer katacak önemli faaliyetlerin yapıldığının da altını çizerek “Ülkemizin kalkınma hedefleri doğrultusunda  insan kaynağı politikası ve planlaması alanlarında öncü çalışmalar yapan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin ‘Yetenek Her Yerde’ sloganıyla düzenlediği bu fuarlar büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda gençlerimizi eğitim hayatlarının ardından profesyonel hayata geçişlerini desteklemek için fırsat eşitliği temelinde istihdam imkânlarıyla buluşturan kariyer fuarları önemli fırsatlar sunmaktadır. Bugün paydaş üniversitelerin rektörleri, rektör yardımcıları ile kariyer merkezi müdürlerinin katılımıyla geçmiş fuarlardan edindiğimiz tecrübeleri paylaşarak daha iyiye ulaşma noktasında beyin fırtınası gerçekleştirdik. 26-27 Şubat tarihinde güzel kazanımlarla tamamlayacağımız fuarı heyecanla bekliyoruz. Bu düşüncelerle gençlerimizi iyi bir gelecek için teşvik eden girişimleri dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanımız Doç. Dr. Sayın Salim Atay’a, değerli rektörlerimiz ile tüm paydaş kurum ve kuruluşlarından yöneticilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin en büyük kariyer fuarı; BARÜ ile birlikte Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, Mudanya Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Yalova Üniversitesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin de paydaşlığında gerçekleştirilecek.


  • BARÜ ailesi bayramlaşma töreninde buluştu

  • Rektör Uzun’dan Ramazan Bayramı mesajı

  • BARÜ’lü milli sporcular gözünü 2024 Paris Olimpiyatlarına dikti

  • Rektör Uzun, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi

  • BARÜ, BİRUS Projesiyle geleceği hedefliyor

  • BİRUS Proje ekibi, izleme takımıyla bir araya geldi

  • BARÜ’lü öğrenciler Ramazan ayı boyunca iftar sofrasında buluştu

  • BARÜ’de ‘Gazze ve Gönüllülük’ konuşuldu

  • BARÜ’de bağışıklık güçlendirici yeni formüller denenecek

  • BARÜ’nün BAKKA destekli projesinde imzalar atıldı