image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ, tercih döneminde aday öğrencilere destek verdi

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) aday öğrencilere rehberlik etmek amacıyla düzenlenen ‘Tanıtım ve Tercih Günleri’nde öğrenciler ve ailelerine alanında uzman akademisyenler tarafından bilgi verildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite tercihi yapacak öğrencilerin ve ailelerinin yanında oldu. Kutlubey Yerleşkesi Kütüphane Fuaye alanında 27 Temmuz-02 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen etkinlikte aday öğrenciler, alanında uzman akademisyenlerden doğru tercih ve kariyer planlaması noktasında destek aldı. Yedi gün boyunca devam eden ‘Tanıtım ve Tercih Günleri’ kapsamında 9 fakülte, 1 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulunda yer alan programların akademisyenleri eğitim süreci ve istihdam olanakları konularında bilgilendirmelerde bulundu.

Aday öğrenciler, Bartın Üniversitesiyle tanıştı

Bartın’daki güvenli şehir ortamı ile Üniversitenin; eğitim olanakları, barınma, beslenme,  yurt dışı öğrenim ve staj imkânları, iş yeri eğitim modeli, çift ana dal ve yan dal uygulamaları noktasında sunulan fırsatların aktarıldığı tercih günlerinde Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca öğrencilere tercih danışmanlığı da yapıldı. Öğrenciler ve aileleri tarafından yoğun ilgi gösterilen etkinlikte kurulan stantlar ziyaret edilirken öğrencilerin tercih listesi oluştururken göz önünde bulundurmaları gereken noktalara da dikkat çekildi.

Canlı yayında doğru tercihte dikkat edilmesi gereken hususlar aktarıldı

BARÜ’de “Tanıtım ve Tercih Günleri” kapsamında çevrim içi seminer de gerçekleştirildi. Öğr. Gör. Burak Ceylan’ın moderatörlüğünde düzenlenen programda Eğitim Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Bilge Sulak Akyüz “Tercihte Doğru Adım” ve Arş. Gör. Muhammed Enes Keskinkılıç ise “Geleceğin için Doğru Tercih” başlıklarında konuşmalar yaptı. BARÜ’nün Youtube hesabı üzerinden canlı olarak gerçekleştirilen yayında öğrencilerin merak ettiği tüm sorulara cevaplar verildi.

Rektör Uzun, üniversite adayı gençlerle bir araya geldi

Tanıtım ve Tercih Günleri çerçevesinde kurulan stantları ziyaret eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik de aday öğrencilerle bir araya geldi.
Üniversite adayı gençleri gelecekleri için önemli bir dönüm noktası olan üniversite seçiminde BARÜ’ye davet eden Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesi 16 yıllık genç bir üniversite olmasına rağmen önemli başarılar elde etmiş, Türkiye’nin en hızlı büyüyen yükseköğretim kurumlarından biridir. Yenilikçi eğitim altyapısı ve kalitesi uluslararası alanda tescillenmiş akredite edilen programlarıyla Ar-Ge ve bilim ekosistemine sahiptir. Öğrenci odaklılığı misyon edinen Üniversitemizde, gençlerin bilinçli tercih yapmaları için uzman kadromuzla bu zorlu süreçte yanlarında olup onlara rehberlik ettik. Bu vesileyle tercih yapacak tüm aday öğrencilere şimdiden hayırlı olsun diyor, tüm aday öğrencilerimizi büyük bir aile olduğumuz Üniversitemize bekliyoruz” dedi.


Haber: Ebru Adalı / Fotoğraf: Senem Sarı

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

  • BARÜ, 3’üncü yılında da Erasmus KA171 kapsamında desteklenmeye hak kazandı

  • Eğitimde olası iş birliği imkânları görüşüldü

  • BARÜ mezunu Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris 2024’te bronz madalya kazandı

  • BARÜ’nün projesiyle su kirliliğinin çevresel etkileri en aza indirilecek

  • BARÜ, tercih döneminde aday öğrencilere destek verdi

  • Rektör Uzun, ‘Söz Kampüsten İçeri’ programının canlı yayın konuğu oldu

  • Rektör Uzun, Ülke TV’de BARÜ’yü anlattı

  • BARÜ’nün yenilenebilir enerji alanındaki projesine TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’ye Ankara’da yoğun ilgi gösterildi

  • BARÜ’nün vizyon projeleri CNN TÜRK’te konuşuldu