BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı TÜBİTAK tarafından destekleniyor
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) düzenlediği bölgenin uzun soluklu en önemli bilim ve teknoloji festivali “7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı” etkinliğinin TÜBİTAK tarafından desteklenmesi uygun görüldü.
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) 2017 yılından bu yana Türkiye’nin 81 ilinden ‘Benim de bir fikrim var’ diyenleri bir araya getirdiği Ar-Ge Proje Pazarı heyecanı bu yıl uluslararası ölçeğe taşındı. BARÜ ile birlikte Azerbaycan’dan Hazar Üniversitesi ile Azerbaycan Teknik Üniversitesi, Bosna Hersek’ten Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Malezya’dan Putra Üniversitesi ve Özbekistan’dan Semerkand Devlet Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi paydaşlığında organize edilen festivale başvurular başladı. Bölgenin en önemli bilim ve teknoloji etkinliklerinden biri olarak gösterilen etkinliğine bu yıl da TÜBİTAK tarafından destek verilmesi uygun görüldü. Böylece BARÜ’nün TÜBİTAK Proje Pazarları Destekleme Programı (1503) kapsamında kabul edilen başvurusu ile katılımcıların yol ve konaklama masrafları belirli limitler dâhilinde karşılanacak.
Dereceye girenlere toplamda 285 bin TL ödül dağıtılacak
Türkiye’de ihtisaslaşma başarısı gösteren 25 yükseköğretim kurumundan biri olan BARÜ’de “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” alanı odağında düzenlenen proje pazarıyla ilgili başvurular “projepazari.bartin.edu.tr” internet adresinden alınmaya başlandı. Farklı kategorilerdeki proje fikirlerinin yer alacağı bölgenin en önemli uzun soluklu festivali, 2 gün boyunca sürecek yarışmalara ev sahipliği yapacak. Kamu-üniversite-sanayi iş birliğinin güzel bir örneğinin sergilendiği organizasyon kapsamında başvurular 11 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek. BARÜ Kutlubey Yerleşkesinde 7-8 Kasım 2024 tarihlerinde düzenlenecek festivalde akademisyenler ve sektör temsilcilerinden oluşan Bilim Kurulu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda dereceye giren proje sahiplerine toplamda 285 bin TL ödül dağıtılacak.
Binlerce bilim ve teknoloji tutkunu 7’nci defa bir araya geliyor
Cumhuriyetin 100. yılında altıncısı gerçekleştirilen ve 10 binden fazla kişinin ziyaret ettiği Ar-Ge Proje Pazarına bu yıl da rekor bir başvuru ile katılım bekleniyor. Araştırmacılar, girişimciler, bilim insanları ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra lise öğrencilerinin de katılabileceği etkinlikte Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Proje fikirlerinin farklı üniversitelerden bilim insanları ile sektör temsilcileri tarafından değerlendirileceği yarışmalarda katılımcıların Türkiye’nin öncü kurum ve kuruluşlarından temsilcilerle bir araya gelmesi sağlanıyor.
“Ortak yarınlarımıza birlikte değer katmaya devam ediyoruz”
Bilim ve teknoloji festivaliyle yarınlara iz bırakma hedefinde olduklarını kaydeden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Geleceğe farklı bir ufuk çizgisi çizmek için çıktığımız bu yolculukta yarınlarımıza değer katmanın heyecanı içerisindeyiz” dedi.
Rektör Uzun, hayal kuran, düşünen, çaba gösteren ve ‘Benim de bir fikrim var’ diyen herkesi 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarına davet ederek “Uluslararası ortaklarımızla birlikte güç birliği yaparak çıktığımız bu yolculukta kaybedenin olmayacağı yarışmalar düzenliyoruz. Yarınlarımıza olan inançla düzenlediğimiz festivalle birbirimizden öğrenerek daha iyiye ulaşmayı arzu ediyoruz. Bilim insanları, sektör temsilcileri ve ‘Benim de bir fikrim var’ diyen herkesin aynı çatı altında toplandığı etkinliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu düşüncelerle bilimle yükselen ve teknoloji üreten bir ülke olma yolunda bizlere verdikleri destekler için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bilim, teknoloji ve yenilik ekosistemimizin sürdürülebilirliği noktasındaki değerli destekleri için TÜBİTAK Başkan Vekilimiz Sayın İsmail Doğan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Haber: Öğr. Gör. Dr. Mehmet Ceylan / Grafik: Gamze Aydın
BARÜ İletişim Koordinatörlüğü
Haber: Öğr. Gör. Dr. Mehmet Ceylan / Grafik: Gamze Aydın
BARÜ İletişim Koordinatörlüğü