image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’de YÖKAK KAP Değerlendirme Takımı saha ziyaretlerini tamamladı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında gerçekleştirilen saha ziyaretleri başarıyla tamamlandı.

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında düzenlenen saha ziyaretleri 3 günün ardından tamamlandı. Bartın Üniversitesinin (BARÜ) tüm bileşenleriyle birlikte “Kalite ve Sürekli İyileştirme” anlayışıyla gerçekleştirdiği çalışmaların Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Ölçütleri (KDDAÖ) kapsamında değerlendirildiği ziyaretlerde iç ve dış paydaşlar ile yüz yüze görüşmeler yapıldı.

BARÜ’nün eğitim-öğretim yapısı, araştırma-geliştirme yetenekleri, kurumsal yönetişim sistemi ve toplumsal fayda perspektifinde tüm paydaşlarıyla iş birliği içerisinde sürdürdüğü özverili çalışmaların yerinde görüldüğü süreç YÖKAK Değerlendirme Takım Başkanı Prof. Dr. Diler Aslan tarafından yönetildi. Takım üyeleri Prof. Dr. Bülent İnanç, Prof. Dr. Şadiye Emet Gürel, Prof. Dr. Metin Bedir, Doç. Dr. Bengü Aksu Ataç, Fakülte Sekreteri Ramazan Şener, Öğrenci Temsilcisi Yasin Tutum ve YÖKAK Gözlemcisi Dr. Öğr. Üyesi Songül Omur’un da dış değerlendirici olarak katıldığı saha ziyaretlerinde; birim yöneticileri, akademik ve idari insan kaynağı, öğrenciler ve üniversitenin dış paydaşlarıyla bir araya gelindi.

KAP Değerlendirme Takımı saha ziyaretleri YÖKAK Değerlendirme Takımının BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve senato üyeleriyle değerlendirme sürecini özetleyen görüşmelerinin ardından son buldu.

Yıllara yayılan büyük bir gayret ve özveriyle kalite süreçlerini kültürel bir pratiğe dönüştürülmesi noktasında önemli çalışmalar yaptıklarının altını çizen Rektör Uzun, 2023 yılı Kurumsal Akreditasyon Programı sürecinde yoğun bir emek harcayan YÖKAK Değerlendirme Takım Başkanı Prof. Dr. Aslan ile takım üyelerine teşekkür etti.

Rektör Uzun, kurumsal olarak elde ettikleri başarıların ‘kalite’ merkezli bir anlayışın sonucu olduğunu ifade ederek “Kalite odaklı stratejik yönetim ve stratejik planlama yaklaşımlarından yola çıkarak kurumsallaşma sürecinde önemli bir ivme kaydettik. İç ve dış paydaşlarımızla güç birliği içerisinde çıktığımız gelecek yolculuğunda her türlü takdirin üzerinde bir özveriyle kurumsal amaçlarımızı toplumsal fayda temelinde ve büyük bir motivasyonla yürüttük. Bu düşüncelerle kalite odaklı stratejilerin hayata geçirilmesi konusundaki liderlikleriyle bizlere destek olan YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Daha iyiye ulaşma doğrultusunda bizlere rehberlik eden stratejilerin hayata geçirilmesiyle gelişimimize katkı sunan yaklaşımları için Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ümit Kocabıçak’a ve kurul üyelerimize teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Kurumsal ilerleyişte el birliğiyle gösterilen çabanın önemine de dikkat çeken Rektör Uzun, “İçinde bulunduğumuz çağda yaşanan hızlı değişim, algı ve beklentilerdeki farklılaşma ile artan rekabet ortamı sistematik bir ilerleme sürecini zorunlu kılıyor. Kurumların çağın gerekliliklerine zamanında ve doğru cevaplar verebilmesi ise birlikte çalışma kültürü içerisinde tüm süreçleri kurumsallaştıracak sistemler geliştirmeyi gerektiriyor. Bu doğrultuda adım adım ilerlettiğimiz stratejilerimizin hayata geçirilmesi sürecindeki destekleri için Valimiz Dr. Sayın Nurtaç Arslan başta olmak üzere tüm dış paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca üstün bir performansla beklentilere cevap verebilen bir kurum olma yolundaki emekleri için Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sevim Çelik’e, Kalite Koordinatörümüz Doç. Dr. Ümmühan Avcı ile koordinatörlüğümüzdeki kıymetli çalışma arkadaşlarımıza, Genç Kalite Topluluğuna ve BARÜ ailesinin tüm bileşenlerine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.    


  • BARÜ ailesi bayramlaşma töreninde buluştu

  • Rektör Uzun’dan Ramazan Bayramı mesajı

  • BARÜ’lü milli sporcular gözünü 2024 Paris Olimpiyatlarına dikti

  • Rektör Uzun, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi

  • BARÜ, BİRUS Projesiyle geleceği hedefliyor

  • BİRUS Proje ekibi, izleme takımıyla bir araya geldi

  • BARÜ’lü öğrenciler Ramazan ayı boyunca iftar sofrasında buluştu

  • BARÜ’de ‘Gazze ve Gönüllülük’ konuşuldu

  • BARÜ’de bağışıklık güçlendirici yeni formüller denenecek

  • BARÜ’nün BAKKA destekli projesinde imzalar atıldı