image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’lü milli sporcular gözünü 2024 Paris Olimpiyatlarına dikti

Bartın Üniversitesinden (BARÜ) milli halterci Muhammed Furkan Özbek ve milli güreşçi Burhan Akbudak ile birlikte 2024 Paris Olimpiyatlarına kota alan BARÜ’lü milli sporcu sayısı 4’e yükseldi.

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) “Türk Sporuna değer katmak” hedefiyle yapılan çalışmalar yeni başarılarla taçlanıyor. Son 5 yılda ulusal ve uluslararası müsabakalarda 166 madalya kazanan BARÜ’lü milli sporcuların yeni hedefi ise 2024 Paris Olimpiyatlarında dereceler elde etmek. Bu noktada 2023 Eylül ayında Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da gerçekleştirilen 2023 Dünya Güreş Şampiyonasında elde ettikleri başarılarla 2024 Paris Olimpiyatlarına kota olan Evin Demirhan Yavuz ve Buse Tosun Çavuşoğlu’nun ardından BARÜ’lü 2 milli sporcu daha olimpiyatlarda Türkiye adına yarışmaya hak kazandı.

Tayland’da Muhammed, Azerbaycan’da Burhan gururlandırdı

Tayland’ın Phuket şehrinde düzenlenen Dünya Kupası ve aynı zamanda 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları Kota Müsabakalarında 73 kiloda mücadele eden BARÜ’lü milli halterci Muhammed Furkan Özbek, koparmada 152 kilo, silkmede 189 kilo ve toplamda 341 kiloluk derecelerle olimpiyat kotası almaya hak kazandı.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Avrupa Olimpiyat Elemelerinde ise grekoromen stilde mindere çıkan Burhan Akbudak yarı finalde Moldova’dan Alexandrin Gutu’yu 10-8 yenerek 77 kiloda Türkiye’ye kota kazandırdı. Böylece BARÜ’den 2024 Paris Olimpiyatlarına katılacak milli sporcu sayısı 4’e ulaştı.

“Genç milli sporcularımız Ülkemizi en iyi şekilde temsil edecekler”

BARÜ’lü milli sporcuların elde ettikleri başarıların Olimpiyat Oyunlarında da devam edeceğine olan inancını dile getiren Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak geleceğin sporcularını yetiştirme yönünde büyük bir gayret gösteriyoruz. Türk Sporuna değer katma yolunda öğrencilerimiz ve mezunlarımızla gurur duyulacak başarılar elde ediyoruz. Bu düşüncelerle öğrencilerimizin nitelikli eğitimindeki özverili çalışmaları için Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bilal Demirhan ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. M. Sabri Gök olmak üzere akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca yarınlara olan yolculuğumuzda verdikleri destekle bizleri daha iyisi için teşvik eden Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Sayın Osman Aşkın Bak’a ve YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’ın şahsında tüm YÖK üyelerimize verdikleri destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.  


  • BARÜ ailesi bayramlaşma töreninde buluştu

  • Rektör Uzun’dan Ramazan Bayramı mesajı

  • BARÜ’lü milli sporcular gözünü 2024 Paris Olimpiyatlarına dikti

  • Rektör Uzun, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi

  • BARÜ, BİRUS Projesiyle geleceği hedefliyor

  • BİRUS Proje ekibi, izleme takımıyla bir araya geldi

  • BARÜ’lü öğrenciler Ramazan ayı boyunca iftar sofrasında buluştu

  • BARÜ’de ‘Gazze ve Gönüllülük’ konuşuldu

  • BARÜ’de bağışıklık güçlendirici yeni formüller denenecek

  • BARÜ’nün BAKKA destekli projesinde imzalar atıldı