BARÜ’nün “Türkiye Yüzyılı Resim Sergisi” büyük ilgi gördü

Bartın Valiliği ve Bartın Üniversitesi (BARÜ) tarafından gerçekleştirilen “Türkiye Yüzyılı Resim Sergisi” büyük ilgi gördü.

Bartın Hükümet Caddesinde gerçekleştirilen sergide yağlı ve akrilik boya teknikleriyle yapılan 30 eser sergilendi. Bartın Üniversitesi (BARÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Resim-İş Eğitimi Bilim Dalı Yüksek Lisans Programı öğrencilerinin hazırladığı eserler ziyaretçilerin beğenisini topladı.

Bir gün boyunca açık kalan sergi BARÜ Eğitim Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi İsmail Eyüpoğlu tarafından düzenlendi. Sergide Doç. Dr. Ferhunde Küçükşen Öner ve atölye öğrencileri Ayşe Allı, Halil Ender Ermiş, Ümmü Elif Günel, Dilek Menteş Karakaş, Rüveyda Önler, Reyhan Öztoprak, Adile Parlak, Elif Kaptan Salug, Dicle Şen ve Sema Nur Yücel yer aldı. Sergiyi ziyaret edenler tuvallere yansıtılan özgün resimlerle ilgili düşüncülerini ve memnuniyetlerini dile getirdi.

Ayrıca etkinlikte BARÜ’nün Times Higher Education (THE) 2024 Dünya Üniversite Sıralamasında gösterdiği başarı da hazırlanan posterlerle aktarıldı. BARÜ, kuruluşunun 15. yılında THE Dünya Üniversite Sıralamasında ‘Araştırma Kalitesi’ kategorisinde 563. sırada yer alırken, genel sıralamada 1001-1200 bandına girmeyi başarmıştı. ‘Araştırma Kalitesi’ kategorisinde Türkiye’de 2’nci sırada yer alan BARÜ, genel sıralamada ise Türkiye’de 12’nci basamakta gösterilmişti.