BARÜ’ye Ankara’da yoğun ilgi gösterildi

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Ankara’da düzenlenen “3. Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri”nde aday öğrenciler ve aileleri tarafından yoğun ilgi gördü.

Ulusal ve uluslararası sıralamalarda elde ettiği başarılarla öne çıkarak en iyi yükseköğretim kurumları arasında gösterilen Bartın Üniversitesi (BARÜ) Ankara’da tanıtıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri”nde yer alan BARÜ’nün standını yüzlerce öğrenci, tercih etmeyi düşündüğü bölümler ve üniversite hayatı hakkında merak ettiklerini öğrenmek için ziyaret etti.

Fuarda; BARÜ bünyesinde bulunan 9 fakülte, 1 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde yer alan programlar hakkında bilgi verildi. Üniversitenin “Öğrenci Odaklı Eğitim” ile “Proje Tabanlı Öğrenme” stratejilerinin anlatıldığı etkinlikte BARÜ İletişim Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Burak Ceylan tarafından sorular cevaplandırıldı.

BARÜ’nün yurt dışı eğitim olanakları, çift ana dal ve yan dal uygulamaları noktasında sunduğu fırsatlar da aktarılarak, kaliteli eğitim ortamı, güvenli şehir, sosyal hayat ve konaklama imkânlarının önemine vurgu yapıldı. Fuar kapsamında öğrencilere çeşitli bilgilendirici materyaller de verildi.

İki gün süren fuarda liselerde görev yapan rehber öğretmenlerde ilgi göstererek BARÜ’nün TÜBİTAK 2209-A kapsamında 5 yılda desteklenen 797 projesinin olmasından övgüyle bahsetti. Ayrıca ziyaretçilere BARÜ’nün bu yıl 7-8 Kasım tarihlerinde gerçekleştireceği 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı hakkında bilgiler de verildi.

Haber: Fatmanur Eriklioğlu

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

• BARÜ, 3’üncü yılında da Erasmus KA171 kapsamında desteklenmeye hak kazandı

• Eğitimde olası iş birliği imkânları görüşüldü