İki üniversite arasındaki olası iş birliği alanları konuşuldu

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti.

İki üniversite arasında yapılabilecek ortak çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, üniversitelerin programları çerçevesinde bölgesel kalkınmaya katkı sunacak olası iş birliği alanları konuşuldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Uzun, her iki üniversitenin de ihtisaslaşma çalışmaları kapsamında yaptıkları çalışmaların önemine değinerek hedeflerinin elde edilen kazanımları el birliğiyle geleceğe aktarmak olduğunu söyledi.

Rektör Uzun, “Türkiye Yüzyılı hedefinde nitelikli bilgi üretimi ile nitelikli insan kaynağı yetiştirme konuları önemli bir yerde durmaktadır. Bu noktada yapılan çalışmalar bölgesel kalkınmanın dinamiklerini harekete geçirdiği gibi sürdürülebilir kalkınma süreçlerine de katkı sunmaktadır. Bartın Üniversitesi ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi de ihtisaslaşan yükseköğretim kurumları olarak yaptıkları çalışmalarla yarınlarımız için değer üretmeye devam etmektedir. Bu noktada saygıdeğer rektörümüz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’e yakın ilgileri ve iş birliği içerisinde hareket etme konusundaki yaklaşımları dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi.

Misafirperverliğinden dolayı Rektör Uzun’a teşekkür eden Rektör Karahocagil ise tecrübe paylaşımı ve iş birliğinin önemine değinerek faydalı bir görüş alışverişinde bulunduklarını aktardı.