“Öğrenci Topluluğu Ne Yapar? Ne Yapmalı? Çalıştayı” gerçekleştirildi

Üniversitemizde Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Öğrenci Komisyonu üyelerinin katılımıyla “Öğrenci Topluluğu Ne Yapar? Ne Yapmalı? Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Bartın Üniversitesi Genç Kalite Topluluğu tarafından Kutlubey Yerleşkesi Eğitim Fakültesi dersliklerinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenci topluluklarına üye öğrenciler katıldı. Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Öğrenci Komisyonu Akademik Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gonca Uludağ ile YÖKAK Öğrenci Komisyonu Başkan Yardımcısı Sena Çatal’ın katıldığı çalıştayda kalite güvencesi sistemlerinin güçlendirilmesinde öğrenci topluluklarının rolüne ilişkin bilgiler verildi.

Kalite güvencesi noktasında deneyim paylaşımının öneminin aktarıldığı çalıştayda ayrıca kalite kültürünü yaygınlaştırmak ve kalite güvencesi alanında yetkinlik kazandırmak amacıyla yapılabilecekler anlatıldı.

Çalıştayda, yükseköğretimde kalite güvencesi süreçlerine öğrenci katılımının önemi, YÖKAK’ın değerlendirme süreçlerine ilişkin temel kavramlar gibi konulara da değinilerek etkileşimli grup çalışmalarına yer verildi.

Çalıştay, karşılıklı soru ve cevapların alınmasının ardından son buldu.