image/svg+xml
image/svg+xml

Rektör Uzun, ‘Söz Kampüsten İçeri’ programının canlı yayın konuğu oldu

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, sosyal medya platformunda yayınlanan ‘Söz Kampüsten İçeri’ programında üniversitenin sunduğu imkânları aday öğrencilere anlattı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Genç Akademisyenler Birliği iş birliğinde üniversite tanıtım günleri kapsamında düzenlenen  ‘Söz Kampüsten İçeri’ programına katıldı. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Youtube kanalından canlı olarak yayınlanan ve yazar Öğretim Görevlisi Cihad İslam Yılmaz’ın moderatörlüğünü yaptığı programda soruları yanıtlayan Rektör Uzun, BARÜ’nün vizyon projeleri ve öğrencilere sunulan imkanlar hakkında bilgi verdi.

BARÜ’de oluşturulan bilim ekosistemine değinen Rektör Uzun, öğrencileri proje üretme noktasında daima desteklendiklerinden bahsederek “Öğrencilerimizin çalışmaları neticesinde TÜBİTAK 2209-A kapsamında 5 yılda desteklenen proje sayımız 797’ye yükseldi. Böylece Üniversitemizde ön lisans ve lisans düzeyinde her 20 öğrencilerimizden biri proje üretmeyi başardı. Öğrencilerimiz çalışıyor, üretiyor ve geleceğin güçlü Türkiye’sini inşa ediyor, bu sayının aramıza katılacak öğrencilerimizin projeleriyle her geçen yıl daha da yukarılara taşınacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Rektör Uzun, tercih döneminde olan öğrencilere de seslenerek “Henüz 16 yaşında genç bir üniversite olmamıza rağmen gururla belirtmeliyim ki dünyanın en bilinen yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarının sıralamalarında en iyiler arasına girdik. Türkiye’de ihtisaslaşan 25 üniversiteden biriyiz. 2017 yılından bu yana yoğun katılımla düzenlediğimiz Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğini bu sene uluslararası katılımla 07-08 Kasım 2024 tarihlerinde düzenleyeceğiz. Yenilikçi projeleriyle ‘Benim de Bir Fikrim Var’ diyen herkesi bekliyoruz” dedi.

Ayrıca öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilen programda bu sene ilk kez öğrenci alımı yapacak “İnşaat Mühendisliği”, “Metalurji ve Malzeme Mühendisliği”, “Okul Öncesi Öğretmenliği”, “Özel Eğitim Öğretmenliği” ve “Ebelik” bölümleri ile “Giyim Üretim Teknolojisi” ve “Mahkeme Büro Hizmetleri” programları hakkında da bilgilendirmelerde bulunuldu.


Haber: Fatmanur Eriklioğlu

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

  • BARÜ, 3’üncü yılında da Erasmus KA171 kapsamında desteklenmeye hak kazandı

  • Eğitimde olası iş birliği imkânları görüşüldü

  • BARÜ mezunu Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris 2024’te bronz madalya kazandı

  • BARÜ’nün projesiyle su kirliliğinin çevresel etkileri en aza indirilecek

  • BARÜ, tercih döneminde aday öğrencilere destek verdi

  • Rektör Uzun, ‘Söz Kampüsten İçeri’ programının canlı yayın konuğu oldu

  • Rektör Uzun, Ülke TV’de BARÜ’yü anlattı

  • BARÜ’nün yenilenebilir enerji alanındaki projesine TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’ye Ankara’da yoğun ilgi gösterildi

  • BARÜ’nün vizyon projeleri CNN TÜRK’te konuşuldu