image/svg+xml
image/svg+xml

Rektör Uzun, Ülke TV’de BARÜ’yü anlattı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Ülke TV’de yayınlanan ‘Genç Vizyon’ programına katılarak üniversitenin elde ettiği başarılar ve sunduğu imkânlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Ülke TV’de Öğr. Gör. İsmail Yolcu ile Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu’nun sunduğu ‘Genç Vizyon’ programının canlı yayın konuğu oldu. BARÜ’nün gelişim stratejilerini aktaran Rektör Uzun, “İklim Değişikliğine Uyum Stratejileri: Bartın’da Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerinin Azaltılması Projesi” (BİRUS) başta olmak üzere bölgeye ve ülkeye değer katacak yenilikçi projelerden bahsetti.

Bartın’da yaşanan sel ve kuraklık risklerinin azaltılmasının hedeflendiği projenin detayları hakkında bilgiler veren Rektör Uzun, “Proje ile su kıtlığı ve taşkınların önlenmesine yönelik disiplinler arası bir konsorsiyumla oluşabilecek doğal afet risklerini en aza indirmeyi hedefliyoruz. Akıllı taşkın uyarı sistemleri, yeşil çatı ve yağmur hasadı uygulamaları ile birçok noktada ülkemizde bu alanda değerli çalışmalar yürüten kurumlarımıza da katkı sağlayacağımıza inanıyoruz” dedi.

Rektör Uzun, tercih döneminde olan öğrencilere de seslenerek BARÜ’nün fiziki alt yapısı, eğitim-öğretim programları, Erasmus öğrenci hareketliliği, çift ana dal ve yan dal uygulamaları, sosyal olanaklar, sahip olduğu coğrafyanın sunduğu imkânlar gibi birçok farklı konu hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Halihazırda devam etmekte olan ‘Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda yarışan BARÜ’lü milli sporculara da başarılar dileyen Rektör Uzun, Üniversitenin Türk sporuna değer katma hedefiyle yaptığı çalışmaları aktardı.

Ayrıca Rektör Uzun, bu yıl uluslararası ölçeğe taşınacak 7. Ar-Ge Proje Pazarının 07-08 Kasım 2024 tarihlerinde gerçekleştirileceğini ifade ederek yenilikçi projeleriyle ‘Benim de Bir Fikrim Var’ diyen herkesi beklediklerini dile getirdi.


Haber: Fatmanur Eriklioğlu

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

  • BARÜ, 3’üncü yılında da Erasmus KA171 kapsamında desteklenmeye hak kazandı

  • Eğitimde olası iş birliği imkânları görüşüldü

  • BARÜ mezunu Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris 2024’te bronz madalya kazandı

  • BARÜ’nün projesiyle su kirliliğinin çevresel etkileri en aza indirilecek

  • BARÜ, tercih döneminde aday öğrencilere destek verdi

  • Rektör Uzun, ‘Söz Kampüsten İçeri’ programının canlı yayın konuğu oldu

  • Rektör Uzun, Ülke TV’de BARÜ’yü anlattı

  • BARÜ’nün yenilenebilir enerji alanındaki projesine TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’ye Ankara’da yoğun ilgi gösterildi

  • BARÜ’nün vizyon projeleri CNN TÜRK’te konuşuldu