Rektör Uzun’dan Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen’e ziyaret

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen’i ziyaret ederek BARÜ’nün uluslararası projesi ‘BİRUS’ hakkında bilgi verdi.

BARÜ’nün Avrupa Birliği (AB) destekli “İklim Değişikliğine Uyum Stratejileri: Bartın’da Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerinin Azaltılması” (BİRUS) projesi ile ilgili bilgiler verilen ziyarette, üniversitenin projeleri ve iş birliği olanakları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Üniversite olarak bölgesinden başlayarak ülkenin kalkınmasına değer katacak projeler üretmek için gayret gösterdiklerini kaydeden Rektör Uzun, “İklim değişikliğine uyum ve dayanım noktasında yeni çözümler geliştirmeyi amaçladığımız BİRUS Projesi ile önemli bir adım atıyoruz. Bu proje ile geçtiğimiz iki yılda afet bölgesi ilan edilen Bartın’da, küresel iklim değişikliğinin bir göstergesi olarak yaşanan taşkın ve su kıtlığı sorunlarını en aza indirmeyi hedefliyoruz. Bartın Valiliği İl Özel İdaresi ile Bartın Belediyesinin proje ortağı olarak yer aldığı disiplinlerarası bir çalışmayla, sürece dair etkili çözümler üreteceğimize inanıyorum. Bu düşüncelerle bizleri yakından takip ederek her zaman destekleyen Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı ile yakın ilgi ve bizleri motive eden yaklaşımları için Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Ahmet Gümen’e teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen ise BARÜ’nün çalışmalarıyla bölgenin sürdürülebilir gelişimine değer kattığını ifade ederek Rektör Uzun’a nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.