Rektör Uzun’dan ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun yayımladığı mesajda, toplumsal bilinci ve kamu yararını gözetip emek veren, mesai mefhumu olmaksızın fedakârca çalışarak kamuoyunu tarafsız ve doğru bilgilendirmek için çaba sarf eden basın emekçilerinin, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladığını belirtti.

Rektör Uzun, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Basın çalışanlarımız, kamuoyunu basın meslek ilkeleri çerçevesinde eksiksiz, tarafsız ve doğru bilgilendirerek, demokrasinin temel şartlarından biri olan vatandaşların haber alma özgürlüğü doğrultusunda önemli bir görevi yerine getirmektedir. Doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik ve kişilik haklarına saygı noktasında ilkeli görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendiren gazetecilik mesleği, yeni medya teknolojileriyle birlikte bilginin yayılım hızının baş döndürücü bir şekilde arttığı günümüzde her zamankinden daha önemli hale gelmiştir. Tüm bu düşüncelerle özellikle geçtiğimiz yıl yaşadığımız asrın felaketiyle birlikte deprem, sel, orman yangını gibi her türlü olağanüstü durumda ve zor şartlar altında mesleklerini en iyi şekilde icra etmeye gayret gösteren tüm basın çalışanlarımızla birlikte tüm meslek mensuplarının ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”