image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz öğrencileri ve mezunları ‘Yeşil Vatan’ın korunmasına önemli katkı sağladı

Ülkemizin güney ve batı bölgelerinde çıkan orman yangınlarıyla mücadeleye Üniversitemiz öğrencileri ve mezunları da büyük katkılar sağladı.

Türkiye’de 28 Temmuz’da bu yana 299 noktada çıkan orman yangınları ilgili bakanlıkların ve kurumların koordineli çalışmaları sonucu söndürüldü. Havadan, karadan ve denizden verilen mücadelede Üniversitemiz Bartın Orman Fakültesi ve Ulus Meslek Yüksekokulundan öğrenciler ile mezunlar birçok ilde görevlerini başarıyla yerine getirdi. Söndürme, yeniden başlayan yangın mevkilerindeki çalışmalar ve soğutma faaliyetlerine katılan Üniversitemiz öğrencileri ve mezunları yangınla mücadeledeki çalışmaların yönlendirilmesinde de aktif roller aldı. 

Öğrencilerin orman yangınları konusunda ciddi eğitimlerden geçtiklerinin altını çizen Ulus Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Kadri Akçalı, “Eğitim, araştırma ve iş birliğini geliştiren öğrenci merkezli yapımız ile iş birliği yapma ve sorun çözme becerilerini geliştiren nitelikli bireyler yetiştiriyoruz. Tüm programlarımızda olduğu gibi Ormancılık ve Orman Ürünleri Programında eğitim gören öğrencilerimizi de 3 artı 1 İşyeri Uygulama Eğitimi programıyla destekliyoruz. Orman Genel Müdürlüğümüzle yaptığımız protokol ile Ormancılık alanında bir ilki gerçekleştirerek, öğrencilerimizin bir dönem iş yeri eğitimlerini gelecek mesailerinde görev yapacakları yerlerde almalarını sağlıyoruz. Orman yangınları konusunda da verdiğimiz eğitimlerin yanı sıra meslek uzmanlarımızı öğrencilerimizle buluşturduğumuz Mesleki Söyleşiler gibi ders dışı etkinliklerle öğrencilerimizin gelişimlerini destekliyoruz. Bu doğrultuda öğrencilerimizin ülkemizdeki orman yangınlarına karşı verilen mücadelede önemli katkılar sağlamış olmasından mutluluk duymaktayız” dedi.

Orman yangınlarının olduğu bölgelerde üstün gayretleriyle mücadeleye katkı sağlayan Üniversitemiz öğrencileri ile mezunlarına teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Ülkemizin birçok noktasında çıkan orman yangınlarına karşı önemli bir mücadele verildi. Binlerce personel ile birlikte karadan, havadan ve denizden gerçekleştirilen mücadeleler sonucu 299 noktadaki yangın söndürüldü. Bu süreçte Bartın Üniversitesi bileşenlerinin de sahada olması ve mücadeleye büyük katkılar sunması bizler için bir gurur kaynağı oldu. Bu düşüncelerle ‘Yeşil Vatan’ın korunmasında büyük mücadele veren tüm orman kahramanlarımıza teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi ve onları geleceğe hazırlayan tüm akademik ve idari insan kaynağımızı da kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

  • Rektör Uzun’dan Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen’e ziyaret

  • Kocaeli Üniversitesi Rektörü Cantürk’ten Rektör Uzun’a ziyaret

  • BARÜ’nün taşkın ve su kıtlığı risklerini azaltacağı AB projesi başladı

  • Rektör Uzun’dan ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı

  • BARÜ’de “Sosyalfest” tanıtım programı gerçekleştirildi

  • BARÜ Haber Bülteni 55. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ’de “Gazze Soykırımı” sergisi

  • Rektör Uzun, ABD’de “İsrail Sorunu” ile mücadeledeki akademik baskıları kınadı

  • BARÜ’de afetlere karşı yeni bir eğitim modülü geliştiriliyor

  • BARÜ’nün yeni “Görsel Kimlik Kılavuzu” yayında