image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizden Spor Haberleri

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Üniversiteler Arasi Ikinci Lig Voleybol Turnuvasi'nda sampiyon olarak Üniversiteler Arasi Süper Lig'e çikma basarisi gösteren Bartin Üniversitesi Voleybol Takimi oyuncu ve antrenörlerini tebrik etti. Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde düzenlenen turnuvadan sampiyon olarak dönen voleybol takimi, Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan'i ziyaret etti. Makaminda takim oyuncularini, antrenör Ars. Gör. Murat Sarikabak ile BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul ve Saglik Kültür ve Spor Dairesi Baskani Halil Ibrahim Yildiz'i kabul eden Rektör Kaplan, voleybol gibi elit bir sporda basari gösteren bir üniversite olmamizin sevindirici oldugunu belirterek basarilarindan dolayi oyunculari tebrik etti.

BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul ise voleybolcularin, yürekleri ile oynayarak Bartin Üniversitesini en güzel sekilde temsil ettigini belirtti ve destekleri için Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan'a tesekkür etti.
 
"Demir Lady" Sennur Demir

Üniversitemiz Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Egitimi Ögretmenligi Bölümü ögrencisi ve Yavuz Aslan Spor Kulübü sporcusu Sennur Demir, Kayseri'de yapilan Türkiye Bayanlar Boks Sampiyonasi'nda 81 kg'da Türkiye  Sampiyonu oldu.Ögrencimiz ilk maçinda Izmirli rakibi Emine Avci'yi birinci rauntta nakavt ederek yari finale yükseldi. Yari finaldeki rakibi ringe çikmayan ve finale yükselen Sennur Demir, finalde Denizli bölgesinden iki kez dünya ikinciligi ve üçüncülügü, dört kez Avrupa üçüncülügü, on kez Türkiye ve birçok uluslararasi sampiyonlugu bulunan Selma Yagci'yi 18-11 yenerek Bartin'a ilk Bayanlar Türkiye Sampiyonlugunu kazandirdi.