image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizin “Obezite ile Mücadelede Dis Mekân Planlamasi ve Tasarimi“konulu projesi kabul edilmistir

T.C. Basbakanlik DPT AB Egitim ve Gençlik Programlari Merkezi Baskanligi’nin 2009 Yili Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi kapsaminda, Bartin Üniversitesi’nin “Obezite ile Mücadelede Dis Mekân Planlamasi ve Tasarimi“ konulu projesi kabul edilmistir.

“Obezite ile Mücadelede Dis Mekân Planlamasi ve Tasarimi“ konulu proje Bartin Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarligi Bölümü ögretim üyesi Yard. Doç. Dr. Sebahat Açiksöz ve Bartin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Peyzaj Programi ögretim üyesi Yard. Doç. Dr. Deniz Çelik tarafindan hazirlanmistir. Toplam Hibe Tutari 19,200 Avro’dur. Proje süresi 12 aydir. Söz konusu proje ülkemizde yayginlasan obezite riski karsisinda kentlerin almasi gereken önlemleri planlayan, tasarlayan ve uygulayan kurumlardaki karar verici, uzman ve akademisyen pozisyonundaki katilimcilarin (VETPRO) isbirligiyle obezite ile mücadelede ortak eylem planlari gelistirecek uygulama kapasitesi saglanmasi amaciyla bir altyapi çalismasi olarak planlanmistir.

Proje ortaklari Bartin Üniversitesi Bartin Meslek Yüksekokulu, Il Çevre ve Orman Müdürlügü Doga Koruma ve Milli Parklar Subesi, Bartin Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü, Bartin Belediyesi Saglikli Kentler Birligi Koordinatörlügü, Bartin Ili Özel Idare Genel Sekreterligi Imar ve Kentsel Iyilestirme Müdürlügü; Bartin Il Saglik Müdürlügü, Bartin Il Milli Egitim Müdürlügü, Il Gençlik ve Spor Müdürlügü; Bartin Valiligi; Yesil Bartin Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi’dir.

Hareketlilik faaliyeti katilimci ortaklar olmak üzere toplam 16 kisilik bir ekiple 23-30 Mayis 2010 tarihleri arasinda Academia Cordoba?nin araci, Diputacion de Cordoba?nin (Cordoba Il Idaresi) alici ortakliginda Cordoba-Ispanya’da gerçeklesecektir.

Proje; Bartin ilinde “Obeziteyle Mücadelede Dis Mekan Planlama ve Tasarimi Eylem Plani“ ile yayginlastirilarak uygulanacaktir.

Haberle Ilgili Linkler Asagidadir;

Ulusal Ajans