image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ, Halk Dansları ve Halk Müziği Şenliğine ev sahipliği yaptı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) gerçekleştirilen “20. Üniversiteler Halk Dansları ve Halk Müziği Şenliği”ne 10 farklı üniversiteden 340 kişi katıldı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesinde düzenlenen organizasyona Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesinden takımlar ile ses sanatçıları katıldı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen etkinliklerin açılışında konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Anadolu kültürünü yaşatma ve geleceğe taşıma noktasında yarışan tüm sporculara başarılar diledi.

“Türkiye Yüzyılı, gençlerin yüzyılı olacaktır”

Rektör Uzun, Türkiye Yüzyılı’nın bilimin, teknolojinin, sporun, kültürün ve bunu yapacak olan gençlerin yüzyılı olacağını da ifade ederek “Bu yüzyılda geçmişten aldığımız ilhamla ülkemizin her bir kazanımını geleceğe taşıyacak her alanda ‘Güçlü Türkiye’ idealini hayata geçireceğiz. Bugün burada ve yarın siz gençlerimizle birlikte her yerde; küçük, büyük demeden; uzak, yakın şikâyet etmeden çalışacağız, üreteceğiz, hayal kuracağız ve umudumuzu hep diri tutmaya devam edeceğiz. Sahnelenen her bir figürün ve sesin, öz kültürümüzün kodları olan kardeşlik, sevgi, saygı, birlik ve beraberliği yansıttığı tekrar hatırlatacağız” dedi.

“Gençlerimize inanıyor, onlarla birlikte yürümeye devam ediyoruz”

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay ise Türkiye’nin yeni yüzyılında en büyük güçlerinin gençler olduğunu kaydederek “Ülkemizin dört bir yanındaki üniversite öğrencilerini kaynaştırmak ve spor kültürünü bir yaşam biçimi haline getirmek için çalışıyoruz. Gençlerimize inanıyor, yeni yüzyılda onlara olan güvenimizle birlikte geleceğe azim ve kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz” diye konuştu.

100. yıl halayında Türkiye’nin tüm renkleri el ele verdi

BARÜ ev sahipliğinde iki gün süren 20. Üniversiteler Halk Dansları ve Halk Müziği Şenliği, tüm üniversite takımlarının katılımıyla gerçekleştirilen “100. Yıl” halayı ile başladı. Anadolu’nun tüm renklerini yansıtan yöresel kıyafetlerle halaya katılan öğrenciler el ele vererek renkli görüntüler oluşturdu. İzleyicilerin de tribünden inerek eşlik ettiği halay ile birlik ve beraberlik mesajı verildi.

 İlgiyle takip edilen organizasyonun kazananları belli oldu

Şenliklerin “Halk Dansları Stilize Dalda” birinci Burdur yöresi oyunlarıyla yarışan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi oldu. Kütahya yöresi oyunlarıyla sahne alan Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin ikinci olduğu yarışmalarda; üçüncü Burdur yöresi oyunlarıyla Yıldız Teknik Üniversitesi, dördüncü Gaziantep yöresi oyunlarıyla Gaziantep Üniversitesi ve beşinci ise Tekirdağ yöresi oyunlarıyla Giresun Üniversitesi oldu.

“Halk Dansları Artistik Dalda” ise Sivas yöresi oyunlarıyla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yarışmayı ilk sırada tamamladı. Bu dalda ikinciliği Aydın yöresi oyunlarıyla Aydın Adnan Menderes Üniversitesi alırken; üçüncü Giresun yöresi oyunlarıyla yarışan Giresun Üniversitesi, dördüncü Gaziantep yöresi oyunlarıyla Gaziantep Üniversitesi ve beşinci ise Siirt yöresi oyunlarıyla Siirt Üniversitesi oldu.

Solo ses yarışmasında ödüller verildi

“Halk Müziği Solo Ses Yarışması”nda ise Aydın Adnan Menderes Üniversitesinden Alperen Kürşat Nasuhbeyoğlu birinci oldu. Gaziantep Üniversitesinden Leyla Telçeken’in ikinci olmaya hak kazandığı ses yarışmasının üçüncüsü ise Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinden Ezel Bayburt olarak açıklandı.

Yarışmalar büyük bir coşkuyla tamamlandı

Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuvarı Mavera Halk Müziği Topluluğunun bir konserde verdiği yarışmalar, gözetmenler eşliğinde hünerlerini sergileyen halk dansları takımları ve solo ses yarışmacıları için düzenlenen ödül töreniyle devam etti. Çok sayıda davetlinin de ilgiyle takip ettiği organizasyonda dereceye girenlere madalya ve kupaları teslim edildi. Törende, ülkemizdeki 6 Şubat depremlerinde büyük bir yıkıma uğrayan Hatay’dan gelen Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencileri ve öğretim elemanları büyük bir alkış aldı. Tören katılımcı üniversitelerin günün anısına çekilen fotoğraflarla birlikte sona erdi.      


Üniversiteler Halk Dansları ve Halk Müziği Şenliği BİRİNCİ günden daha fazla fotoğrafa ulaşmak için tıklayınız…

 

Üniversiteler Halk Dansları ve Halk Müziği Şenliği İKİNCİ günden daha fazla fotoğrafa ulaşmak için tıklayınız…


  • BARÜ ailesi bayramlaşma töreninde buluştu

  • Rektör Uzun’dan Ramazan Bayramı mesajı

  • BARÜ’lü milli sporcular gözünü 2024 Paris Olimpiyatlarına dikti

  • Rektör Uzun, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi

  • BARÜ, BİRUS Projesiyle geleceği hedefliyor

  • BİRUS Proje ekibi, izleme takımıyla bir araya geldi

  • BARÜ’lü öğrenciler Ramazan ayı boyunca iftar sofrasında buluştu

  • BARÜ’de ‘Gazze ve Gönüllülük’ konuşuldu

  • BARÜ’de bağışıklık güçlendirici yeni formüller denenecek

  • BARÜ’nün BAKKA destekli projesinde imzalar atıldı